szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2015. 02. 03. 15:27

Mi a mofetta kezelés sikerének titka a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben?

Mi a mofetta kezelés sikerének titka a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben?

Jelenlegi ismereteink szerint a széndioxid gázfürdő alkalmazása 2000 éves múltra tekint vissza. A római kori orvoslásban, később a népi gyógyászatban felismerték a természetes széndioxid fürdők gyógyító és rekreációs hatását. Ismerjék meg a széndioxidos gázfürdő egészségre és életminőségre gyakorolt pozitív hatásait!

A Hungarospa 12 db új típusú széndioxid gyógygáz kabint állított a gyógyítás szolgálatába. Az új kezelést úgy kell elképzeni, hogy  beülünk egy kabinba, amelyben  körülbelül derékig érő színtelen, szagtalan, levegőnél nehezebb CO2 gáz van. A bőrön keresztül bejutó gáz hatására a fokozott vérkeringés bársonyos melegséget idéz elő. A széndioxid gyógygáz a bőrön átdiffundál a szövetekbe, specifikus értágító hatást gyakorol a perifériás keringésre, a mikrocirkulációra, szekunder úton pedig a szívműködésre fejt ki kedvező hemodinamikai hatást.

Király Antal és felesége Királyné Dr. Markovics Gyöngyi már évek óta rendszeres vendégei a hajdúszoboszlói fürdőnek. Elsősorban úszás és fürdőzés céljából látogatják a Hungarospa-t, de 5. éve rendszeresen veszik igénybe a Gyógyfürdő nyújtotta kezelési lehetőségeket is.

Királyné Dr. Markovics Gyöngyi a mofetta kezelés közben

„Az utóbbi 1 évben szinte naponta járunk a hajdúszoboszlói fürdőbe. A feleségem inkább úszni szeret, én jobban szeretek beszélgetni, üldögélni a meleg gyógyvízben. A mofetta kezelést már a megnyitása óta használjuk, elsősorban prevenciós célból, de érezhetően jó hatással van a szervezetünkre.”

Király Antal azt is elmondta, hogy a kezelés óta sokat javult az általános erőnléte és kedélyállapota, illetve a járástávolsága is 1km-ről 5 km-re nőtt, aminek kifejezetten azét örül, mert szeret nagyokat sétálni, mozogni a friss levegőn.

„A férjem volt, aki először kipróbálta a mofetta (széndioxidos gyógygázfürdő) kezelést és az ő hatására, valamint Varga Katalin, a Hungarospa szolgáltatás igazgatójának személyes ajánlására én is kipróbáltam.”

Királyné Dr. Markovics Gyöngyi hozzátette, hogy, amióta igénybe veszi a széndioxid gyógygáz (mofetta) kezelést, eltűnt nála a téli melankólia és még a borongós, szomorú időjárás sem rontja el a kedvét. Állandó jó közérzetet biztosít a számára.

A széndioxid gyógygáz (mofetta) kezelő kabinok a Hungarospa Gyógyfürdőjében

„Frissebbnek, energikusabbnak érzem magam és a vérnyomásomra kapott gyógyszer mellett is használhatom, így szerencsére nem kell lemondanom jótékony hatásairól. Az a legjobb a kezelésekben, hogy rendszeresek, egymásra épülnek és ebben a hideg, téli időben jól átmelegít a gyógyvíz, kiváltképpen az ízületeimet.”

A széndioxid gyógygáz (mofetta) kezelés  orvosi javaslatra vehető igénybe, a Gyógyfürdő saját reumatológus orvosai írják fel  a kezeléseket. A MOFETTA a legkedvezőbb hatását kúraszerű alkalmazásban fejti ki. Az ajánlott kúra kb. 10-15 alkalom, mely évente 2-3 alkalommal megismételhető.

„A Gyógyfürdő kezelőszemélyzete nagyon segítőkész és rugalmas. Végtelenül kedvesek és mindig mosolyognak, amitől nekem is jobb lesz a kedvem. Összességében mindennel meg vagyunk elégedve a Hungarospa-nál, tiszta, rendezett, nagyon szeretünk idejárni.” - zárta gondolatait a házaspár.

A mofetta kezelésről IDE kattintva tájékozódhat bővebben!

 

SziZsu