szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2014. 02. 03. 16:22

2014-ben is csodálatosan gyógyulunk a Hungarospa fürdőkomplexumában!

2014-ben is csodálatosan gyógyulunk a Hungarospa fürdőkomplexumában!
A Csodálatos gyógyulások című sorozatunkat újra elindítjuk és egyben arra buzdítjuk vendégeinket, hogy ne csak olvassák, hanem osszák is meg velünk gyógyulástörténeteiket, és vegyék fel velünk a kapcsolatot a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. elérhetőségein keresztül! Újévi cikkünkben Szabó Árpád életét ismerhetik meg, aki évek óta a gerincsérvéből adódó problémákkal küzd. A korábban a BM Országos Katasztrófavédelmi Szervnél dolgozó Árpád, 15 éve hűséges vendége a Hungarospa-nak.
A derecskei Szabó Árpád beszédes, jó humorú nyugdíjas, aki sokak által lehet ismerős, itt Hajdúszoboszlón. Nem csak a gyógyfürdőben ismerik már jól, hanem a hajdúszoboszlói városi piac rendszeres látogatója is és hétvégente az általa termesztett zöldség-gyümölcs kínálatból válogathatunk.
Úgy 15 éve állandó vendége Gyógyfürdőnknek, ha ideje engedi, heti rendszerességgel jár szaunázni és évente két alkalommal, tavasszal és télen pedig kezelésekre.
"Elektroterápiás kezelést, gyógymasszázst, súlyfürdőt és iszapkezelést kapok évente két alkalommal. Szükségem van a kezelésekre, mert a sok fizikai munka következtében gerincsérv alakult ki nálam, ami megnehezítette az életemet. De az előírt 15 alkalmas gyógykezelés sorozat folyamatosan regenerálja a szervezetemet, az elkopott testrészeimet. A gyógymasszázs fellazítja az izmaiat, a súlyfürdő pedig rendbe hozza a sérvproblémámat, az iszap pedig egyszerűen fantasztikus az ízületeimre!"

Nem csoda, hogy testrészei elhasználódtak, hiszen 20 évet dolgozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Szervnél, mint tűzoltó.
"A hajdúszoboszlói gyógyvíz hatása felülmúlhatatlan azok számára, akiknek reumája, vagy ízületi kopása van. Én rengeteg fizikai munkát végeztem a "BM-nél", ami eléggé megterhelte a testrészeimet. Most, nyugdíjasként is besegítek a gyerekeimnek a zöldség-gyümölcs vállalkozásba, és emiatt jelenleg is végzek kevésbé megterhelő fizikai munkát, ami miatt muszáj egészségben tartanom magam. Imádom ezt a gyógyvizet!"

Árpád, gerincsérv problémáira nem csak a Hungarospa gyógykezeléseit veszi igénybe, hanem hetente több alkalommal is eljár úszni az Árpád uszodába, ahol mindig edzi magát, ezáltal - állítása szerint - megfiatalodva jön ki a vízből.

szabo-arpad-mozaik-500_20140203142008_4.jpg

Szabó Árpád és a régi ismerősök

"A családommal együtt körülbelül 15 éve vagyunk vendégei a Hungarospa fürdőkomplexumának. Régi törzstagok vagyunk, mondhatom, hogy jó pár dolgozót "elnyűttünk" már, szinte mindenkit ismerünk, a várost is megszerettük. Úgy járok ide, mintha hazajönnék: többen megszólítottak már a piacon, hogy - Árpi, te derecskei lakos vagy? Azt hittem, hogy te is itt élsz! - Oláh főorvos urat is megkértem, hogy számoljon hajdúszoboszlói lakosként, mondván többet vagyok itt, mint odahaza!"

Az évek alatt sok barátságra tett szert Árpád, Hajdúszoboszlón, de nem csak a helyi-, hanem távolabbi ismeretségeket is kötött a hozzánk ellátogató vendégekkel.
"Olyan jó érzés találkozni azokkal a vendégekkel, akikkel annak idején megismerkedtünk! Ilyenkor  a vízben beszélgetünk a kisebb-nagyobb bajokról, régi emlékekről, nosztalgiázunk. Néha a szép nőkről és a politikáról is szó esik. (kacsint)"

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.  legújabb attrakciófejlesztés beruházása 2013. novemberében elkezdődött. A projekt része a Gyógyfürdő felújítása, ezért a Gyógyfürdő termálcsarnokának  és  belső udvarának  medencéi várhatóan 2014. április közepéig nem üzemelnek. Helyette - a beruházás ideje alatt - egyedülálló alkalom nyílik arra, hogy gyógykezelési napokon térítésmentesen igénybe vegyék vendégeink az Aqua-Palace élményfürdőt.
"Nagyon örültem annak, hogy a Hungarospa az építkezések idejére lehetőséget biztosít arra, hogy térítésmentesen próbáljuk ki az Aqua-Palace fürdőszolgáltatásait. Így még többen megismerhetik az élményfürdő jellegét, hangulatát és láthatják belülről ezt a gyönyörű létesítményt. Így többen viszik jó hírét a városnak. A gyerekeim járnak az unokámmal babaúszásra és a videókon és képeken gyönyörködhettem a hely szépségében, hogy - De jó lenne egyszer eljutni ide! - Most pedig le vagyok nyűgözve, mert még sohasem volt alkalmam "betekinteni" az épületbe, de nagyon jó ötletnek tartom és hálásak vagyunk, hogy a beruházás ideje alatt ezt a döntést hozták.  A kezelések és ez a szép hely együtt, egyszerűen csodás!"

Szabó Árpád rendszeresen szaunázik is gyógyfürdőnkben. Elmondása szerint a szaunázás feszesíti a bőrt, erősíti a csontokat, méregtelenítő hatású, immunrendszer erősítő, és kellemes közérzetet biztosít: ettől marad fitt és fiatalos.
"Szaunába járni is imádok, mert nekem már ez is egyfajta kezelésnek számít. A gyógyfürdőben, illetve az Árpád uszodában szoktam szaunázni. Viszont most, hogy a kezelések alkalmával átjöhetek az Aqua-Palace élményfürdőbe, a Szaunavilágot is igénybe veszem, ami nekem, mint a szauna szerelmesének, szenzációs élmény! Gyönyörű az elrendezése és a hangulata is kellemes, különlegesebb, mint a gyógyfürdőé és az uszodáé, de mindegyiket nagyon szeretem!"

"A gyógyfürdőbe járásra, kezelésekre és szaunázásra az embereknek időt kellene fordítaniuk, ha korlátozásmentesen akarják leélni az életüket. Ahhoz, hogy sokáig élvezhessék a családjuk és unokáik társaságát, el kellene gondolkozniuk azon, hogy ideje lenne több figyelmet fordítani az egészségükre!"

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. további jó egészséget kíván Árpinak és családjának, reméljük, hogy sok-sok évig visszatérő vendégünkként üdvözölhetjük még őket  fürdőkomplexumunkban!

SziZsu