szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2012. 04. 10. 16:09

Uszodabérlettel, gyógykezelésekkel segíti Dávid rehabilitációját a Hungarospa

Uszodabérlettel, gyógykezelésekkel  segíti Dávid  rehabilitációját a Hungarospa

2012. április 10-én Czeglédi Gyula vezérigazgató uszoda bérletet adott át R. Dávidnak, annak a fiúnak aki szinte csodával határos módon felépült a strokból és már úszni is megtanult.

R. Dávid 2009 novemberében szalagtűzője előtt néhány nappal strokot kapott, majd azt követően 3 agyvérzésen esett át. Jobb oldala lebénult, beszédközpontja súlyosan sérült.

Kórházi kezelése után 2010 februárjában kezdődött el gyógykezelése IBR system készülékkel a Hungarospa Thermal Hoteljének gyógyászatán. Dávid három héten keresztül heti 2 alkalommal kapott IBR kezelést. Már az első két kezelés után javult kommunikációs készsége, a 3. héten stabilabban tudott állni, bottal járni.

A javulást látva a kezelés folytatása mellett döntöttek. Mivel Dávid betegsége hosszantartó kezelést igényelt, édesanyja kérvényezte a kezelési költségek csökkentését, melyhez a Hungarospa hozzájárult.

Március végétől kezdve az IBR kezelést kiegészítette a fürdőkúra gyógytornával masszázzsal, Bemer mágneses kezeléssel. Április végén kezdte meg Dávid a 2. háromhetes kúrát, melynek során CO2 fürdőt is kapott. A kezelés végére már bot nélkül tudott járni, önállóan öltözött, egyre többet beszélt. Április végén elment osztálytársai ballagására.

A nyári és őszi hónapokban Dávid tovább kapta az IBR kezelést, újra tanult írni, olvasni, elkezdett tanulni, ezután a látványos javulás időszaka lezárult.

2011. februárban újra kezdett egy 3 hetes gyógykúrát. Másfél év alatt összesen 110 alkalommal kezelték Dávidod a Hungarospa gyógyászati részlegén, ahol szinte már családtagnak számít. Dr. Bakos Gizella reumatológus, Kállai Istvánné gyógyászatvezető, Rab Mariann gyógytornász és valamennyi fizikoterápiás asszisztens sokat tettek a fiú mind fizikai, mind lelki felépülési érdekében.

Most már megtanult úszni is, rendszeresen jár az uszodába.

A Hungarospa folyamatosan figyelemmel kíséri a fiú rehabilitációját, fejlődését és igyekszik csökkenteni a család terheit. Ebből az apropóból került sor most az uszoda bérlet ajándékozására.

david500_20120410160738_69.jpg

Czeglédi Gyula vezérigazgató és R. Dávid

A tervek szerint Dávid ebben az évben is igénybe fogja venni a gyógykezeléseket. Czeglédi Gyula vezérigazgató felajánlotta, hogy a kezelőlapjával egész évben látogathatja majd az uszodát is.

Jelenleg Dávid készül a közelgő érettségi vizsgájára.

Sok sikert kíván neki a Hungarospa minden dolgozója!

KZs