szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2013. 12. 14. 00:00

Babaúszás és babamasszázs az Aqua-Palace Élményfürdőben

Babaúszás és babamasszázs az Aqua-Palace Élményfürdőben

 Babaúszás  várja a babákat a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdőben,ahol szüleikkel egy félórás speciális játékos úszó foglalkozáson vehetnek részt. 

A babák teljes kényelmét szolgálja  az élményfürdőben a baba-mama medence, pelenkázó-, szoptató- és pihenő helyiség.

Az órák időpontjáról ezen az oldalon tájékozódhat: 

Szállásajánlat több kategóriában:

Thermal Tourist Utazási Iroda

Tel: 52/558-551

e-mail: thermaltourist@hungarospa.hu

 Babaúszás az Aqua-Palace Élményfürdőben

TV2 Babavilág : forgatás az Aqua-Palace Élményfürdőben 

 

babak_500__451_20101122105734_329.JPG

Babaúszás az Aqua-Palace Élményfürdbőben

Tudnivalók a babaúszásról

 A baba és a víz:

 Az úszómozgás, mint mozgásforma, és annak szerkezeti egyszerűsége, hasonlít a kisded kúszó - mászó mozgásához. Kilenc hónap vízben töltött idő után, nem meglepő hogy milyen nyugodtan lebeg a fürdő kádjában, élvezi, sőt nyugtatja a víz. Ezért már csecsemőkorban, elkezdhető a vízhez szoktatás. Ezek az alkalmak a babák számára mind fizikailag, mind a szülőkkel való kapcsolatépítés szempontjából fontosak. Ekkor még ösztönszerű mozgásról beszélünk. 3 hónapos kortól és 6 kg súlytól ajánlott a babaúszás elkezdése.

 Búvárreflex:

 A csecsemő veleszületett, reflexe gondoskodik arról, hogy a csöpp 6 – 7 hónapos koráig, ha víz alá merül- akár csak az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor vissza- tartja a lélegzetét, és nem nyel vizet. Ezt hívjuk búvárreflexnek.

Szükséges eszközök, előkészületek:

 A medencébe speciális pelenka, az úszó pelenka ajánlott. Eldobható, egyszer használatos, vagy mosható változatú pelenka is megfelelő.

 1órával a foglalkozás előtt nem ajánlott a babát étkeztetni, a foglalkozás végén viszont éhes, és ami még fontosabb, szomjas lesz, ezért közvetlenül az óra után, folyadék pótlására van szüksége.

A babúszás hatása a picire:

 A víz hőmérséklete  30- 32 fok A legideálisabb a heti két foglalkozás. A vízi foglakozások során nemcsak a merülési készségük nő, egyre többet, egyre hosszabban vannak a víz alatt, az "edzettségük" is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. A babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítják el. Tanulási képességük, nemcsak mozgás, de értelmi fejlettségük is, és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

 Mikor nem ajánlott a babát úszásra hozni?

 -  Lázas,

-  Hasmenése van,

-  Náthás (orrdugulásnál),

Olyan bőrkiütésnél, melynél nem megállapított, hogy fertőző-e, vagy sem!

-  Kötőhártya gyulladás fertőzése esetén,

-  Erős fülfájásnál

-  Más orvos által indokolt esetben

 Babamasszázs

Vimala McClure élményeinek és saját gyermekeinek masszírozása által szerzett tapasztalatok hatására alkotta meg babamasszázs módszerét: az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia és a jóga elemeinek ötvözetét.

 A babamasszázs pozitív hatásai:

·         Stimulálja a bőrt, a légző keringési rendszert, segíti az emésztést, az érzék-szervek és az izomrendszer fejlődését, ugyanakkor jelentős szerepe van a stressz-oldásában is.

·         A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozot-tabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.

·         Elősegíti a kötődés folyamatát. A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs biztonságot ad és bensőséges légkört teremt a családban.

·         Mindkettőjük örömére önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt, és a szülő a masszírozással saját maga enyhítheti a kicsi hasfájását, fogzási fájdalmát, megnyugtat-hatja Őt.

Babamasszázs elsajátítása:

A foglalkozásokra elsősorban (legalább a második trimeszterben lévő) várandós anyukákat, illetve 0-1 év közötti csecsemőket és szüleiket/gondozóikat várjuk szeretettel. A szülőknek/gondozóknak egyénileg három, míg csoportos keretek között öt alkalom áll rendelkezésükre, hogy elsajátítsák a babamasszázst. A foglalkozások során a szülők/gondozók saját babájukat masszírozzák a talajra helyezett szivacson ülve, ezért érdemes kényelmes ruhában érkezni a foglalkozásokra.

Amit még érdemes magunkkal hozni:

-     törölközőt, amit a baba alá terítenek, és

-     baba olajat a masszírozáshoz (akár növényi, akár ásványi olajat)

Amennyiben a szülőknek/ gondozóknak valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőségük saját gyermeküket masszírozni vagy várandós anyukáról van szó, lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy játék babán sajátítsák el a masszázsfogásokat.

 

A foglalkozásokról érdeklődni lehet az Aqua-Palace recepcióján: Tel: 52/558-558 / 302-es mellék

Áraink megtekintéséhez kattintson ide!

 

csalad_500__847_20101122105734_106.JPG

Bab-mama medence az Aqua-Palace Élményfürdőben

 Az Aqua-Palace-ban minden megtalálható, ami a babák kényelmét szolgálja: pelenkázó-, szoptató-, és pihenő helyiség.

 Az első emeleti  gyerekvilág nemcsak a pici babák birodalma. A nagyobb gyerekek is jól érezhtik magukat, hiszen a medencékben található állatfigurák és csúszdák őket is lenyűgözik. Ha elfáradnak a pancsolásban, a foglalkoztató teremben és játszóházban az egész napot eltölthetik.

További információért az Aqua-Palace Élményfürdő  gyerekvilágáról kattintson ide.

 

Szállásajánlat több kategóriában:

Thermal Tourist Utazási Iroda

Tel: 52/558-551

e-mail: thermaltourist@hungarospa.hu