szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2015. 11. 10. 14:30

Mofetta - Vérpezsdítően hatékony kezelés a Hungarospa Gyógyfürdőjében!

Mofetta - Vérpezsdítően hatékony kezelés a Hungarospa Gyógyfürdőjében!

Csodálatos gyógyulások című sorozatunkat újra elindítjuk, és egyben arra buzdítjuk vendégeinket, hogy ne csak olvassák, hanem osszák meg velünk gyógyulástörténeteiket a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. elérhetőségein keresztül! Legfrissebb cikkünkben Galgóczi Mihályné Irénke nénit ismerhetik meg Derecskéről, aki évek óta a súlyos érszűkületéből adódó lábfájással küzd.

Irénke néni 2012 áprilisában került a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Gyógyintézetbe súlyos lábfájásra panaszkodva. Semmilyen más tünet, mint az esetleges vérnyomás problémák, rosszullétek, vagy gyengeség jelei nem mutatkoztak Irénke néni esetében. Azonban az intézetben súlyos alsóvégtagi érszűkületi betegséget állapítottak meg a Doppler-vizsgálat eredményeként.

Ezt követően került be a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet Angiológiai Rehabilitációs Osztályára, ahol Dr. Horváth István főorvos széndioxidgázfürdő kezelést javasolt neki 3 hétig, szigorú pihenéssel.

„Elsősorban azért döntöttem Kapuvár mellett, mert rengetegen ajánlották és a lányom is Székesfehérvárra ment férjhez, így ők voltak a segítségemre a kezelések idején. A főorvos úr nagyon kedves és lelkiismeretes szakember volt, aki igyekezett a fájdalmaim csökkentését meggyorsítani. A széndioxidgázfürdő kezelések nagyon sokat segítettek az állapotom javításában, de csupán 2 hónapig éreztem a jótékony hatásait, azután újra annyira fájt a lábam, hogy alig tudtam járni.”

A sors úgy hozta, hogy Irénke néni lánya a családjával Kolozsvárra költözött, így már nehezebb lett volna megoldani a kapuvári kezeléseket, ezért 2013-ban el is maradt a szénsavfürdő jótékony hatása. Azonban 2014 tavaszán Irénke néni az újságban látta meg a Hajdúszoboszlón akkor frissen elkészült Mofetta kezelőhelyiséget és magát a kezelés lehetőségét.

„Nagyon megörültem, mikor olvastam, hogy a közelben is lehetőségem van erre a kezelésre. Ha a lányom és a vejem nem költözik el, akkor míg élek, biztosan Kapuvárhoz ragaszkodtam volna. De szerencsére máshogyan alakult és azóta sokkal jobban is vagyok. Míg az ottani kezeléssel csupán 2 hónapig éreztem a javulást, addig a hajdúszoboszlói gyógyfürdő kezelésinek köszönhetően akár 6 hónapig is kevésbé fájdalmas a séta. Sőt, Kolozsváron a nagyvásáron legutóbb 5 órán keresztül képes voltam sétálgatni és nézelődni anélkül, hogy észrevettem volna a problémám. Hála Istennek, most már sokkal mozgékonyabb és aktívabb életet élhetek, köszönhetően a Hungarospa Gyógyfürdő kezelésinek!”

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. további jó egészséget kíván Irénke néninek és családjának, reméljük, hogy sok-sok évig visszatérő vendégünkként üdvözölhetjük még őket  fürdőkomplexumunkban!

 

SziZsu