szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2016. 03. 23. 13:59

Újabb csodálatos gyógyulástörténet a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Újabb csodálatos gyógyulástörténet a Hungarospa fürdőkomplexumában!

Ígéretünkhöz híven 2016-ban is folytatjuk a gyógyulástörténetek bemutatását a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben. Első alkalommal egy kivételes rehabilitációról számolunk be: a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatójának, Czeglédi Gyulának gyógyulásáról olvashatnak a következőkben.

Czeglédi Gyula vezérigazgató egy Bypass-szívműtétet követően kezdte meg 3 hétig tartó rehabilitációját a Hungarospa Gyógyfürdőjében. Fontos kiemelni, hogy a műtétet követő 6. napon az erősödő egészségi állapotának köszönhetően már nem a kórházban, hanem otthoni körülmények között kezdhette el az egyéni kezeléseket, ami nagyban hozzájárult a gyors gyógyuláshoz, tekintve, hogy nem kellett minden nap 50 km-t utazgatni a kórházig és vissza.

A gyógyfürdőkezelések március 2-án, a műtét után 1 héttel el is kezdődtek Rákosiné Butt Katalin vezető gyógytornász vezetésével, egyéni gyógytorna keretében. A koszorúérműtét vagy Bypass-műtét komoly sebészeti eljárás, mely során felnyitják a mellkast, átvágva a szegycsontot, kiterpesztve a bordákat. Ezeknek a műtéti sebeknek a gyógyítása nagy odafigyelést igényel, hiszen nagy fájdalmakkal jár a gyógyulásuk. Ennek érdekében az első egy hétben könnyebb száraz tornagyakorlatokat végeztek, elsősorban a gyenge vitalitás megerősítésének érdekében. A Bypass-műtét során nemcsak mellkasi feltárás történik, hanem az egyik lábból is vesznek ki szükséges eret. Így a felsőtest erősítésén kívül a láb rehabilitációjára is sor került az elmúlt hetekben, aminek segítségével a beszűkült izommozgások egyre jobbak és mozgékonyabbak lettek.

„A gyógykezelésnek, a Hungarospa munkatársak szakszerű ellátásának és odafigyelésének, valamint az itthoni környezetnek köszönhetően elmondhatom, hogy 1 hónappal a műtétet követően az irodai munkavégzésre is alkalmas vagyok.”

Mivel a szegycsont forradási ideje 10-12 hét, így továbbra is könnyített életmódot kell folytatnia a vezérigazgatónak, gépjárművezetés nélkül, de annál több sétával.

„Az esetem is igazolja, hogy a Gyógyfürdőben elérhető kezelések nem csak mozgásszervi, hanem komoly, komplikált műtéteket követően is biztosítják magas színvonalon azt az egészségügyi szolgáltatást, amivel a hozzánk ellátogató vendégek vissza tudnak kerülni az alkotó életbe.”

 

SziZsu