szepkartya        letöltés         fogyasztbart            ESZ-Turisztikai_attrakcio-logo-2022--min-3                 Csaladbarat_hely_vedjegy_szhely_RGB_office_2022_0620

               

2020. 12. 15. 05:55

Speciális gyógykúrák

 

  7 napos
EUR
14 napos
EUR
21 napos
EUR

Gyógykúra derékfájás kezelésére (lumbago, discopoatia, discus hernia)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz: fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra izületi kopás kezelésére (arthrosis) 
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz: fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra Bechterew kór kezelésére (spondylitis ankylopoetica)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használa

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra izületi gyulladások kzelésére (RA, SNSA, Köszvény)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra  csontritkulás kezelésére (osteoporosis)
heti 1 orvosi vizsgálat,  heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210- 330,- 440,-

Gyógykúra keringési betegségek kezelésére (arteriosclerosis)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés  
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra nőgyógyászati betegségek kezelésére (steril II., chr.adnexitis)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Fürdőkúra krónikus stressz okozta betegségek kezelésére (stressz prevenció)
heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-

Gyógykúra egyéni gyógytornával

heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés 
Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat

210,- 330,- 440,-
                         A speiális gyógykúrák 30 perces orvosi masszírozást tartalmaznak!
 

„ Derékfájás- STOP”  (lumbago, discopoatia, discus hernia)

Élete folyamán a lakosság közel 60-85 %-a szenved derékfájdalomban. A derékfájdalmak döntő többségének az oka a gerinc degeneratív megbetegedése.
A gerinc degeneratív megbetegedésein a gerinc különböző struktúráinak: a porckorongoknak, a csigolyatesteknek, a szalagoknak, az ízületi nyulványoknak korral járó, kopásos jellegű elváltozásait értjük. Ezek a degeneratív elváltozások a kor előrehaladtával egyre nagyobb arányban fordulnak elő. A degeneratív megbetegedések alapja a porc elfajulás. Az osteoporosis szintén népbetegség és ha a gerinc degeneratív betegségeihez társul, a derékpanaszokat fokozhatja.
A krónikus derékfájdalom kezelésében jelentős szerepe van a balneo- és fizioterápiának. Számos tanulmány bizonyítja a balneoterápia és a súlyfürdő kezelés hatásosságát és tartós hatását, fájdalomcsökkentő, mozgásfunkció javító, életminőségjavító.  Idős betegek fizikális panaszain kívül a psychés problémákra is jó hatású.
A súlyfürdővel elérhető, hogy a meleg vízben az izmok ellazulnak, a gerinc megnyúlik, és ennek következtében a porcsérv visszahúzódik, amit a testre nehezedő hidrosztatikai nyomás is elősegít. A meleg vízben a kellemes érzés következtében jelentősen nő a kezelés hatásfoka, mivel az izomzat ellazul.

Gyógykúra ízületi kopás kezelésére (arthrosis)

Az (osteo) arthrosis (osteoarthritis) és a spondylosis a degeneratív mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak, melyek a leggyakoribb ízületi betegségcsoportként az érintett egyének számára súlyos fájdalmat és mozgáskorlátozottságot, a társadalom számára pedig jelentős anyagi terhet rónak. A kórkép az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válik, a 65 év feletti korosztály harmadának-negyedének okoz panaszt.
A betegség elsősorban az alsó végtag teherviselő ízületeit, a térdeket és a csípőket, valamint a kéz kisízületeit és a gerincet érinti.
A betegség degeneratív jellegű, de másodlagosan gyulladásos folyamatok is jelentkezhetnek szövődményként, ilyenkor a fájdalom jelentősen fokozódik.
Az arthrosis kezdeti tünete a fájdalom, mely eleinte csak alkalomszerűen jelentkezik, később tartóssá válik. A fájdalom mozgásra, terhelésre fokozódik, nyugalomban csökken, de fokozott fizikai aktivitást követően akár órákon keresztül is fennáll.

 Gyógykúra Bechterew-kór kezelésére (Spondylitis  ankylopoetica)

Bechterew-kór esetén, mely a gerinc örökletes gyulladásos megbetegedése, mely évek alatt egyre súlyosabb  mozgáskorlátozottsághoz vezet, a gerinccsigolyák közötti ízületek és szalagok fokozatosan elmeszesednek. Előrehaladott esetben a teljes gerincoszlop összecsontosodik. Gyógyvizünk és gyógyiszapunk gyulladáscsökkentő hatású speciális tornával és masszázzsal kiegészítve elősegíti a gerincoszlop mozgáskorlátozottságának oldását.


Gyógykúra ízületi gyulladások kezelésére (RA, SNSA, köszvény)

A legismertebb autoimmun sokizületi gyulladás a reumatoid arthritis, mely a felnőtt lakosság 1 %-át érinti és előfordulása háromszor gyakoribb nőkben. A betegség az izületek krónikus gyulladásával,fájdalmával és mozgáskorlátozottságával jár, mely hosszú távon jelentős deformitásokat és mozgásbeszűkülést okoz.
Anyagcsere beteségek közül a legismertebb izületi gyulladást okozó kórkép a köszvény, melyet az izületekben kicsapódó húgysav kristályok okoznak. A lakosság 1,6 %-át érinti és hétszer gyakoribb férfiakban. Az idült köszvény maradandó izületi deformitásokhoz vezet és egyéb szervekben is károsodást okoz (vesék, érelmeszesedés).
Gyakran okoz izületi gyulladást, az a heterogén betegségcsoport, melyet seronegatív spondylarthropáthiának nevezünk. Ide soroljuk a bizonyos bélbetegséghez (Crohn, colitis ulcerosa) vagy bőrbetegséghez (psoriasis) társuló illetve egyes ferőzések után (reaktív arthritis) megjelenő izületi gyulladásokat. A betegségcsoport legismertebb tagja a Bechterew kór (SPA) mely a gerinc izületeinek krónikus gyulladása.
Mindegyik betegsécsoportban nagyon fontos a modern gyógyszeres kezelések (biológiai terápia) alkalmazása, melyet komplex balneoterápiával egészítünk ki.

Gyógykúra csontritkulás kezelésére és megelőzésére (osteoporosis)

Az osteoporosis a csontrendszer szisztémás, progresszív anyagcsere betegsége, melyet a csonttömeg fogyása és a szerkezet meggyengülése miatti, fokozott csonttörési kockázat jellemez. A lakosság kb. 10 %-át érinti de az 50 év felettiek körében ez az arány már 30 %. A betegség következtében kialakuló törések (csípőtáji, csigolya, alkar) komoly kihatással vannak a mozgásfunkcióra és az életminőségre.
Számos betegségnek kísérő tünete is lehet a csontritkulás, például endokrin betegségek, felszívódási zavarok, vese betegségek, cukorbetegség, tartós steroid kezelés.
Napjainkban számos csontépítő hatású gyógyszer van forgalomban, mely a megfelelő calcium és D-vitamin pótlással együtt a terápia alapjait képezik. Nagyon fontos a törések és az esések megelőzése, megfelelő izomerő fenttartásával és gyógyászati segédeszközök használatával.

Gyógykúra keringési betegségek kezelésére (arteriosclerosis)

A szív- és érbetegségek a fejlett országokban évtizedek óta vezetik a betegségi és haláloki statisztikákat.Az arteriosclerosis olyan kórfolyamatok összessége, mely az érfalak megvastagodásával és rugalmasságuk elvesztésével jár, ezáltal a végtagok keringése romlik. Az életkor előrehaladtával előfordulása gyakoribb és bizonyos rizikótényezők (dohányzás, hypertonia, emelkedett lipid szintek) súlyosbíthatják.
Hosszan fennálló belgyógyászati betegségekhez is gyakran társul érszövődmény, legismertebb a cukorbetegség( fájdalom, érzészavar, sebek, szem- és vese betegségek) esetében. Autoimmun betegségekhez (SLE, scleroderma) pedig a végtagok rohamszerű elszíneződése társulhat (Raynaud szindroma).

Gyógykúra nőgyógyászati betegségek kezelésére (steril II.,chr.adnexitis)

Becslések szerint a világon minden 7. párnak gondot okoz a teherbeesés, mely független az ország fejlettségi szintjétől. az esetek 30-40%-ban a nő vagy a férfi a gyermektelenég oka, 20-25%-ban mindkét fél. Előfordulhatnak genetikai vagy anatómiai okok, de leggyakrabban hormonális illetve anyagcsere zavarok (cukorbetegség, pajzsmirigy illetve mellékvese problémák) állnak a háttérben. Melyet környezeti  tényezők (mérgek, ragasztók, szerves oldószerek)        és  pszychés  problémák súlyosbíthatnak.
Az akut  kismedencei gyulladás, az esetek egy részében az antibiotikus kezelés ellenére, krónikus visszatérő formában  jelentkezik, mely jelentősen megnöveli a meddőség kockázatát. Régebben  a gyulladás fő oka a  chlamydia és gonorrhea fertőzés volt , mely ma az esetek harmadát teszi ki és számtalan egyéb bakteriális kórokozó is megjelent, melyek a sokszor nem megfelelő és kellő ideig alkalmazott gyógyszeres terápia miatt krónikus betegséghez vezetnek.

Gyógykúra krónikus stressz okozta betegségek megelőzésére (stressz prevenció)

 Napjaink teljesítmény orientált világában egyre több ember van kitéve rendszeresen stressznek, mely tartós fennállása nemcsak pszichés de szervi eltéréseket is okoz. A legveszélyeztetettebbek  a fiatal, középkorú férfiak. Jelenleg  másfélszer annyi 35-40 éves és kétszer annyi 40-50 közötti férfi hal meg mint a 70-es, 80-as években.
A krónikus stressz következtében változatos tünetek alakulnak ki, kezdetben a hangulati élet változásai tapasztalhatók (fáradékonyság, ingerültség) melyhez gyakran társul alvászavar. Leggyakrabban szív-érrendszeri problémák jelentkeznek (vérnyomás és pulzusszám emelkedés) az érrendszer állapotának általános romlása miatt anyagcserezavarok alakulnak ki, emelkedik a vércukor és vérzsír szint. A generalizált érszűkület az agyvérzés fő rizikófaktora. Gyakoribb az I. és II. tipusú cukorbetegség előfordulása, a  felgyorsult, rendszertelen étkezések miatt a gyomor és emésztőszervi problémák előfordulása is. A mozgásszegény életmód miatt  derék-, hátfájások, izomfájdalmak, csökkent fizikai terhelhetőség társul a belgyógyászati kórképek mellé.

Gyógykúra egyéni gyógytornával

A gerinc és az izületek degeneratív megbetegedésein a különböző struktúráknak: a porckorongoknak, a csigolyatesteknek, a szalagoknak, az ízületi porcfelszínek korral járó, kopásos jellegű elváltozásait értjük. Ezek a degeneratív elváltozások a kor előrehaladtával egyre nagyobb arányban fordulnak elő, melynek kezelése sokszor csak protézis beültetéssel megoldható A degeneratív megbetegedések alapja a porc elfajulása. A csontritkulás napjainkban népbetegség és az esésekhez társuló törések előfordulását jelentősen növeli.
Gerinc és ízületi fájdalmak illetve műtétek utáni utókezelések alapja a gyógytorna. Ez a speciális mozgásterápia egy adott testrész vagy ízület funkciójának helyreállítását célozza, de az egész testre hat. Javítja a koordinációt, segíti a légzést és a  vérkeringést, erősíti az izmokat.
A krónikus fájdalom kezelésében jelentős szerepe van a balneo- és fizioterápiának. Számos tanulmány bizonyítja ezen kezelések hatásosságát annak fájdalomcsökkentő, mozgásfunkció- és életminőségjavító hatását. Idős betegek fizikális panaszain kívül a psychés problémákra is jó hatású. A meleg gyógyvízben a kellemes érzés következtében jelentősen nő a kezelés hatásfoka, mivel az izomzat ellazul, a keringés javul.