Cere o ofertă!

Sau rezervați online!

Sóterápia

A HUNGAROSPA THERMAL HOTELBEN SZÁRAZ SÓKAMRA-KEZELÉSRE VAN LEHETŐSÉG. 

A száraz-sókamra terápiát elsősorban a krónikus légzőszervi betegek rehabilitációs kezelésében alkalmazzuk. Az eljárás lényege, hogy zárt helyiségben a sóbányák mikroklímáját utánzó környezetet hozunk létre. A betegek ebben a kamrában tartózkodva élvezhetik a sós klíma kedvező hatásait.

A krónikus betegségek kezelése csak kúraszerűen eredményes.

Pácienseink a kúraszerű terápiát megelőzően orvosi vizsgálaton esnek át. A rehabilitációs kúra során a sóbányák légúti betegségekre kedvező klímájának több évszázados tapasztalatait hasznosítjuk: betegeink a „sókamra” légterébe juttatott igen finom eloszlású és ionizált állapotú sót (NaCl) lélegzik be, melynek hatására fulladós betegségekben (allergiás légúti betegség, asthma bronchiale, akut és krónikus bronchitis) tartós és jelentős javulás várható.

Az eljárásnak nincs ismert mellékhatása. Egészen kisgyermekkortól alkalmazható.
A terápia során a páciensek egy 3-4 napos fokozatos rászoktatási periódussal együtt 20 alkalommal ülnek a klímateremben, egyénre szabottan, alkalmanként 15 – 60 percet. A kúra 10 nap alatt is felvehető, napi kétszer 1 órás kezelés adható, 5 óra eltéréssel, de a kivitelezhetőség függ a gyermek türelmétől.

20 kezelés esetén jelentős javulás következhet be, mind az asztmás rohamok számában, mind a nehézlégzés súlyosságában. Csökken a rohamok időtartama, kisebb a gyógyszerigénye a betegnek.

Kúrakezelés esetén az első alkalom 20 perc, a második alkalom 30 perc, minden további alkalom 1 óra.