Regisztráljon szállodai SPA Hűségprogramunkba és azonnali kedvezményekkel foglalhatja le szállását a legjobb áron!

Foglaljon, és szobáját azonnal visszaigazoljuk!

Négynél több személy esetén legalább 2 szobát foglaljon, vagy
kérjen ajánlatot és Kollégáink 24 órán belül válaszolnak!

helyi és környékbeli látnivalók

Fedezze fel Hajdúszoboszló és a Hungarospa Thermal Hotel*** környékének legjobb látnivalóit! Akár egy romantikus helyszínt, akár szórakoztató családi kikapcsolódást keres, szállodánk környéke rengeteg izgalmas élményt és felfedeznivalót kínál. A Hungarospa Thermal Hotel*** tökéletes választás, ha szeretné felfedezni Hajdúszoboszló nevezetességeit és élvezni a változatos programokat. Válassza szállodánkat, és tapasztalja meg a tartalmas időtöltést és kalandot a környéken!

Hajdúszoboszló

Fedezze fel Hajdúszoboszló kulturális kincseit és látnivalóit!

Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló szívében

Látogasson el a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeumba, ahol interaktív kiállításokkal várják! Fedezze fel a történeti tárlatot, próbálja ki a hajdúk fegyvereit, és írjon palatáblára. A Retró-kiállításon vezessen „Trabant-szimulátort”, míg a helytörténeti kiállítás során felpróbálhatja a helyi hagyományos viseleteket. A művészeti tárlatok között Picasso és Chagall művei is helyet kaptak. Ne hagyja ki a Fejedelmi Kincstár látogatását sem, ahol megtekintheti a Bocskai-korona és -jogar másolatait!

Géptár Múzeum: Az ipari örökség megismerése

A Géptár Múzeum Hajdúszoboszló közelében kínál különleges élményeket. Mogyorós József magángyűjtő által restaurált oldtimer autók, régi motorkerékpárok, kerékpárok, mezőgazdasági gépek és egyéb használati tárgyak várják a látogatókat. Fedezze fel a régi idők technikai csodáit!

Gazdaház: Egy utazás a népi életmódba

A Gazdaház, helyi nevén Czeglédy ház, Hajdúszoboszló szélén található, a Vasvári Pál utca 40. szám alatt. Ez az autentikus népi lakóház hagyományos bútorokkal berendezett múzeumként funkcionál. Fedezze fel a Gyógynövénykertben található körülbelül 50 gyógynövényt, és ismerkedjen meg a népi gyógyítással és a régi életmóddal. Ne hagyja ki a kézműves műhelyt sem, ahol a Zománcedények és a „100 év 10 perc alatt” című tárlatok tekinthetők meg!

Harangház és Festett Fejfái: A város új építészeti csodái

A Harangház Hajdúszoboszló legújabb építészeti csodája, amely az Oborzil haranggyűjtemény otthona. Az épület a város gyógyfürdője és főutcája közötti parkban található, és szimbolizálja a Kárpát-medencét. A négy forrás vizéből táplálkozó patakokat ábrázoló festett jelfák szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

Gyógypark és Mátyás Király Sétány: Új élmények Hajdúszoboszló szívében

A Hajdúszoboszlói strandfürdő és gyógyfürdő előtti gyógypark, valamint a Mátyás király sétány látványosan megújult. Az Európa legnagyobb fürdőkomplexumaként ismert Hajdúszoboszló turisztikai fejlesztése során új szökőkutak, élményelemek és kényelmi szolgáltatások gazdagítják a várost. A strand főbejáratától a gyógyparkig terjedő terület teljesen átalakult, és számos új élménypont várja a látogatókat.

Élvezze a Hungarospa Thermal Hotel*** kényelmét és szolgáltatásait Hajdúszoboszlón! Fedezze fel a környék legjobb látnivalóit és élményeket a helyi turizmus központjában.

Hortobágy

Pusztai Állatpark – Hortobágy

A Hortobágyi Pusztai Állatpark egyedülálló lehetőséget nyújt a Kárpát-medence régi magyar háziállatfajtáinak megismerésére. Az állatpark az 1973-ban alapított Hortobágyi Nemzeti Park területén helyezkedik el, amely mára az emberiség kulturális Világörökségének része. Az állatpark bemutatja az erdélyi kopasznyakú tyúkokat, parlagi kecskéket és szamarakat, rackákat és mangalicákat, hucul lovakat, magyar szürke marhákat, dagonyázó házi bivalyokat, valamint számos egyéb háziállatot. A gyerekek számára különleges élmény az állatsimogató, ahol bárányokkal, kecskegidákkal, szamarakkal és szamárcsikókkal találkozhatnak. Az állatpark ad otthont az Országos Gulyásversenynek és Pásztortalálkozónak, valamint a Magyar Szürke Bikák Vásárának is. Az izgalmas Pusztai Virtusok Kalandnap különösen népszerű a családok körében, felnőttek és gyerekek egyaránt nagy élvezettel vesznek részt rajta.

Kilenclyukú Híd

A Kilenclyukú Híd a Hortobágy folyó régi fahídja helyén klasszicista stílusban épült kőhíd. A híd híres éves eseménye az augusztus 20-án megrendezett hídi vásár, amely vonzó célpont az érdeklődők számára. A Kilenclyukú Híd nemcsak történelmi jelentőséggel bír, hanem a helyi kultúra és tradíciók megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Tisza-tó

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, amely az Alföld északi részén helyezkedik el. Területe 127 km², és gazdag természeti tájjal büszkélkedik, ahol számtalan sziget, holtág és sekély csatorna váltja egymást a hatalmas nyílt vízterületekkel. Ez a jellegzetes mozaikos táj az egyik legkülönlegesebb vízfelület Magyarországon. A Tisza-tó a Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, és 1999 óta az UNESCO Világörökség részét képezi, ami még értékesebbé teszi ezt a természeti csodát.

A Tisza-tó nem csupán a fürdőzés kedvelőinek kínál lehetőségeket, hanem ideális helyszín kerékpártúrákhoz, csónakázáshoz és vízi sportok kipróbálásához is. Az év minden szakában tökéletes célpont egy hétvégi kiránduláshoz, ahol a természet közelsége és a különleges táj garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

Debrecen

Déri Múzeum – Debrecen Kulturális Kincse

A Déri Múzeum Debrecen egyik legismertebb közgyűjteménye, mely a város belvárosának ékessége. Az impozáns épületet a történeti formák jellemzik, és a bejárat előtti Medgyessy Ferenc szobrok még inkább kiemelik a múzeum jelentőségét.

A Déri Múzeum legnagyobb vonzereje a Munkácsy teremben található Munkácsy Mihály festőművész Krisztus szenvedéstörténetét ábrázoló monumentális alkotásai, melyek különleges művészeti élményt nyújtanak. Az állandó kiállítások mellett a múzeum időszaki tárlatokkal is várja a látogatókat, így mindig új felfedezésekre ad lehetőséget.

Református Nagytemplom – Debrecen Legnagyobb Református Temploma

A klasszicista stílusú Református Nagytemplom Debrecen egyik legjellegzetesebb épülete, és egyedülálló alapterületével az ország legnagyobb református temploma. Ezenkívül a legnagyobb protestáns templom is Magyarországon. A templom látogatása egyénileg vagy idegenvezetés keretében is lehetséges, így mindenki megismerheti Debrecen vallási és építészeti örökségét.

Nagyerdő – Debrecen Zöld Szíve

A Debrecen belvárosától mindössze tíz percre található Nagyerdő park teljes körű kikapcsolódást kínál. Az erdős területen található Békás-tó látványos szökőkutakkal és napozópadokkal várja a látogatókat, akik itt pihenhetnek és piknikezhetnek.

A Nagyerdő ad otthont az ország első vidéki állatkertjének, ahol öt földrész számos fajának több száz egyede tekinthető meg. Az állatkert mellett található az ország egyetlen hagyományos vidámparkja, mely dodzsemekkel, lovasforgóval, kisvasúttal és tematikus játékokkal szórakoztatja a látogatókat.

A park hatalmas fenyőfái és tölgyóriásai között helyet kap a szabadtéri színpad is, ahol színházi előadások és koncertek várják a szórakozni vágyókat. A gyermekek számára a Szabó Magda meseregényei ihlette Sziget-kék tematikus játszópark kínál önfeledt szórakozást, ahol többek között óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a felfedezni vágyó kicsiket.

Balmazújváros

Semsey-Kastély – Balmazújváros Történelmi Kincse

A Semsey-kastély Balmazújváros szívében, a főtéren található, és a Semsey család építette a korábbi siklói Andrássyak „földesúri kastélya” helyén. Az épület klasszicista stílusjegyeket visel, és ma múzeumként működik, amely gazdag történelmi és kulturális élményeket kínál.

A kastély állandó kiállítása a város történetét és híres szülötteit mutatja be, különös figyelmet fordítva a Semsey család történetére. A látogatók betekintést nyerhetnek a rideg állattartás és a hortobágyi pásztorkodás hagyományaiba, valamint a kalapos, kovács és bognár mesterségek rejtelmeibe. A Semsey-kastély területén található Kocsiszín a helyi tűzoltóság egykori eszközeit ismerteti, tovább gazdagítva a látogatók kulturális élményét.

Mihalkó Kalaposház – A Kalapos Mestermunka Története

A Mihalkó Kalaposházban a látogatók megismerkedhetnek a 1800-as évekre nyújtó, családi hagyományként fennmaradt kalapos mesterséggel. A kiállításon bemutatásra kerülnek az egyedülálló népművészeti tárgyak és a család által készített kalapok, amelyek a kalapos mesterség gazdag történelmét és hagyományait tükrözik. 

Fedezze fel a kalapos mesterség és a népművészet iránti szenvedélyt ebben a különleges kiállításban!

Nádudvar

Fekete Kerámia Bemutató Ház – Nádudvari Fazekasság Felfedezése

A Nádudvarra látogatók egy különleges élményben részesülhetnek a Fekete Kerámia Bemutató Házban, ahol mélyebb betekintést nyerhetnek a fekete kerámia edények készítésének hagyományába. A látogatók megismerkedhetnek a korongozás technikájával és a Nádudvarra jellemző síkálás művészetével.

A régi parasztházban feltárul a nádudvari fazekasság története, valamint egy néprajzi gyűjtemény is várja az érdeklődőket, amely különös figyelmet fordít a pásztorkellékek bemutatására, tükrözve a település gazdag állattartó hagyományait.

A látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják a korongozást, és megvásárolják a kész edényeket, így egyedi kézműves alkotásokkal gazdagíthatják otthonaikat. 

Fedezze fel a fekete kerámia varázsát és a hagyományos fazekasság szépségét Nádudvar szívében!