Térd műtét elkerülése a Hungarospa gyógykezeléseknek köszönhetően

A következő történetünkben ismerjék meg Kovács György Németországban élő vendégünk csodálatos gyógyulását a Hungarospa-nál.

A 75 éves aktívan karmesterként dolgozó Györgyöt 5 évvel ezelőtt, térd miniszkusszal műtötték Németországban. A műtét után újra dolgozott, míg 2024. húsvétján újra nagy térd fájdalmai voltak. 3 hét kényszerpihenő következett: „Olyan súlyos térdfájdalmaim voltak, hogy legszívesebben levágattam volna a lábamat, csakhogy szabaduljak a térdfájdalmamtól. Éjszaka nem tudtam már egyáltalán aludni, csak hasogatott a fájdalom a térdemben.”

Húsvéti ünnepek után német orvosai alaposan kivizsgálták. Térd artrózist állapítottak meg nála, és műtétet javasoltak. Altatóorvossal és műtőorvosaival már be is foglalták a tervezett térdműtét időpontját, egyeztettek a műtét részleteiről.

A műtét előtt Magyarországra hazalátogattak a 90 éves anyósa születésnapjára, aki ajándéknak közös időtöltésként Hajdúszoboszlói pihenést kért lányától. Menjenek el együtt hárman pihenni. Így jutott el György először Hajdúszoboszlóra családjával, 2024. májusában. 

Az anyósom rendszeresen járt Hajdúszoboszlóra gyógyulni, nekem teljesen ismeretlen volt a fürdő.” – mesélte a karmester Úr.

 

A Gyógyfürdő recepcióján nagyon kedvesen fogadták családját, az anyósa intézte a lányával saját kezeléseit a hétre. A recepciósok Györgynek is mindenképp ajánlani szeretettek volna kezeléseket, ha már a hetét úgyis Hajdúszoboszlón tölti, nem szabad kihagynia neki sem a kezeléseket. Nem is gondolta akkor hogy a térd problémáit itt kezelni tudják.

A kedves recepciós Dr. Gáspár Enikő doktornőhöz irányította. Györgynek ebben az időben a térdszorító és fájdalomcsillapító a mindennapok része volt.  A doktornő alapos kivizsgálás után, – György betegségének előzményeit nem ismerve -, a teljes kórtörténetet elmondta. Ezt a szakértelmet György teljes döbbenettel fogadta, majd a térdfájdalmaira javasolt kezeléseket írt ki a doktornő a hétre.

 

Egy hétig minden nap felvette György a kiírt kezeléseket, lézer, iszap és vízalatti torna kezelésekre járt szorgalmasan. Emellett a gyógyfürdő gyógymedencéiben is fürdőzött délelőtt és délután is minden nap.

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a komplexumban. Minden tiszta és szép, kedvesek a dolgozók, nagyon élveztük a gyógyvizes fürdőzést, a kezeléseket.”

Legjobban a szakértelem nyűgözött le bennünket, a reumatológus orvosok alapossága, felkészültsége. A Gyógyfürdőben minden egy helyen, kellemes környezetben igénybe vehető, egész napunkat itt töltöttük a Gyógyfürdőben.”

A hét végére csoda történt, a rendszeres kezelés és a csodálatos gyógyvíz megtette a hatását, fájdalmai teljesen megszűntek.

Térdszorító nélkül vezetett haza Németországba 1000 km-t. Másnap ment a kezelőorvosához, aki a térdét megvizsgálva, a tervezett műtét törlését javasolta. Amíg sikerül György térdfájdalmait enyhíteni, kerüljék el a műtétet- meglepődve nyilatkozta az orvosa is György állapotáról.

A hajdúszoboszlói gyógykúra után újra aktívan dolgozott, fájdalmai nem tértek vissza. Minden ismerősének csodaként beszélt a hajdúszoboszlói gyógyvízről és a kezelésekről, amik neki nem várt, teljes gyógyulást hoztak.

Remélem 5 -10 évig el tudom még kerülni a műtétet a kezeléseknek és a gyógyvíznek köszönhetően. Inkább itt gyógyulok kellemes környezetben, mint egy kórház kórtermében.”- mondta mosolyogva.

Megfogadta minden évben, évente többször is Hajdúszoboszlóra látogat családjával gyógykezelésekre. Ezt a fogadalmát tényleg be is tartja György, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a sok munkája közepette októberben újra a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben mesélt nekem csodálatos gyógyulásáról. Hannoverből egy újabb egy hetes gyógykezelésre utazott Hajdúszoboszlóra.

További kellemes pihenést kívánunk még Györgynek, várjuk vissza családjával minden évben Hajdúszoboszlóra!