Gyógyfürdő

Cím: 4200. Hajdúszoboszló, Szent István park 1-3.
Tel/Fax: +36-52-558-558
E-mail: contact@hungarospa.hu

Nyitvatartás
Minden nap 07:00 – 19:00.

A gyógyfürdő csarnokában három fedett 32, 36, 38 C hőfokú gyógyvizes medence közül választhatnak a gyógyulni vágyók. A fürdőzők kényelmét szolgálja egy galéria rész a csarnokban, valamint  egy pihenőrész  a földszinten, ahol teázó működik és ahonnan  ragyogó kilátás nyílik a strandfürdőre.  A lapos tetős bővítmény tetején napozóterasz van kialakítva.

A Gyógyfürdő zárt udvarának négy nyitott gyógyvizes medencéjében különböző attrakciók segítségével üdülhetnek fel a fürdőzők.  E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók.

A földszinten, a bejárattól balra három orvosi rendelő,  gyógytornaterem, valamint tangentor kezelőhelyiségek találhatók. A bejárattal szembeni hosszú folyosón szaunát,  súlyfürdőt, iszappakolást, kádas fürdőt vehetnek igénybe a betegek. A kádfolyosó feletti emeleti szárnyban elsősorban a szomszédos Aqua-Sol szálloda vendégei részére alakítottunk ki kezelő helyiségeket. Az emeleten masszírozó kezelőhelyiségek, elektroterápia és tágas pihenők várják a vendégeket.

A gyógyvíz ereje és egyéb gyógytényezők együttes hatása eredményezi, hogy ezrek lelnek nálunk gyógyulásra.

A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. Az idült mozgásszervi betegségeknél, kopásos, degeneratív betegségeknél a tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több, mint 90 százaléka szépen javul.
A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések ( ekcéma, pikkelysömör ) kezelése során is észlelhető. Ortopédiai műtéteken átesett betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében.
A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások esetén is. Meddő nők két-háromszor megismételt kúrák után gyakran számoltak be fogamzásról. Ennek magyarázata, hogy vizünkben bitumenhez kötődve ösztrogén is található.

A 14 éven aluliaknak nem ajánljuk a gyógyfürdőzést és a szauna használatát! Mindkettő megterheli a keringést és a szívműködést.

Gyógyászat >>

Gyógyfürdő