Špeciálne liečebné baliky - Ceny

Špeciálne liečebné baliky zahŕňajú 30-minútovú lekársku masáž!

špeciálne vyliečenie7 dní starý EUR14 dní starý EUR21 dní starý EUR
Gyógykúra derékfájás kezelésére (lumbago, discopoatia, discus hernia) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz: fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra izületi kopás kezelésére (arthrosis) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz: fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra Bechterew kór kezelésére (spondylitis ankylopoetica) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra izületi gyulladások kzelésére( RA, SNSA, Köszvény) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra csontritkulás kezelésére (osteoporosis) heti 1 orvosi vizsgálat,  heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210-330,-440,-
Gyógykúra keringési betegségek kezelésére (arteriosclerosis) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra nőgyógyászati betegségek kezelésére (steril II., chr.adnexitis) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Fürdőkúra krónikus stressz okozta betegségek kezelésére (stressz prevenció) heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-
Gyógykúra egyéni gyógytornával heti 1 orvosi vizsgálat, heti 15 gyógykezelés Gratisz:  fürdőbelépés, díjtalan szauna használat210,-330,-440,-

„ Derékfájás- STOP”  (lumbago, discopoatia, discus hernia)

Élete folyamán a lakosság közel 60-85 %-a szenved derékfájdalomban. A derékfájdalmak döntő többségének az oka a gerinc degeneratív megbetegedése.
A gerinc degeneratív megbetegedésein a gerinc különböző struktúráinak: a porckorongoknak, a csigolyatesteknek, a szalagoknak, az ízületi nyulványoknak korral járó, kopásos jellegű elváltozásait értjük. Ezek a degeneratív elváltozások a kor előrehaladtával egyre nagyobb arányban fordulnak elő. A degeneratív megbetegedések alapja a porc elfajulás. Az osteoporosis szintén népbetegség és ha a gerinc degeneratív betegségeihez társul, a derékpanaszokat fokozhatja.
A krónikus derékfájdalom kezelésében jelentős szerepe van a balneo- és fizioterápiának. Számos tanulmány bizonyítja a balneoterápia és a súlyfürdő kezelés hatásosságát és tartós hatását, fájdalomcsökkentő, mozgásfunkció javító, életminőségjavító.  Idős betegek fizikális panaszain kívül a psychés problémákra is jó hatású.
A súlyfürdővel elérhető, hogy a meleg vízben az izmok ellazulnak, a gerinc megnyúlik, és ennek következtében a porcsérv visszahúzódik, amit a testre nehezedő hidrosztatikai nyomás is elősegít. A meleg vízben a kellemes érzés következtében jelentősen nő a kezelés hatásfoka, mivel az izomzat ellazul.

Gyógykúra ízületi kopás kezelésére (arthrosis)

Az (osteo) arthrosis (osteoarthritis) és a spondylosis a degeneratív mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak, melyek a leggyakoribb ízületi betegségcsoportként az érintett egyének számára súlyos fájdalmat és mozgáskorlátozottságot, a társadalom számára pedig jelentős anyagi terhet rónak. A kórkép az életkor növekedésével egyre gyakoribbá válik, a 65 év feletti korosztály harmadának-negyedének okoz panaszt.
A betegség elsősorban az alsó végtag teherviselő ízületeit, a térdeket és a csípőket, valamint a kéz kisízületeit és a gerincet érinti.
A betegség degeneratív jellegű, de másodlagosan gyulladásos folyamatok is jelentkezhetnek szövődményként, ilyenkor a fájdalom jelentősen fokozódik.
Az arthrosis kezdeti tünete a fájdalom, mely eleinte csak alkalomszerűen jelentkezik, később tartóssá válik. A fájdalom mozgásra, terhelésre fokozódik, nyugalomban csökken, de fokozott fizikai aktivitást követően akár órákon keresztül is fennáll.

 Gyógykúra Bechterew-kór kezelésére (Spondylitis  ankylopoetica)

Bechterew-kór esetén, mely a gerinc örökletes gyulladásos megbetegedése, mely évek alatt egyre súlyosabb  mozgáskorlátozottsághoz vezet, a gerinccsigolyák közötti ízületek és szalagok fokozatosan elmeszesednek. Előrehaladott esetben a teljes gerincoszlop összecsontosodik. Gyógyvizünk és gyógyiszapunk gyulladáscsökkentő hatású speciális tornával és masszázzsal kiegészítve elősegíti a gerincoszlop mozgáskorlátozottságának oldását.


Gyógykúra ízületi gyulladások kezelésére (RA, SNSA, köszvény)

A legismertebb autoimmun sokizületi gyulladás a reumatoid arthritis, mely a felnőtt lakosság 1 %-át érinti és előfordulása háromszor gyakoribb nőkben. A betegség az izületek krónikus gyulladásával,fájdalmával és mozgáskorlátozottságával jár, mely hosszú távon jelentős deformitásokat és mozgásbeszűkülést okoz.
Anyagcsere beteségek közül a legismertebb izületi gyulladást okozó kórkép a köszvény, melyet az izületekben kicsapódó húgysav kristályok okoznak. A lakosság 1,6 %-át érinti és hétszer gyakoribb férfiakban. Az idült köszvény maradandó izületi deformitásokhoz vezet és egyéb szervekben is károsodást okoz (vesék, érelmeszesedés).
Gyakran okoz izületi gyulladást, az a heterogén betegségcsoport, melyet seronegatív spondylarthropáthiának nevezünk. Ide soroljuk a bizonyos bélbetegséghez (Crohn, colitis ulcerosa) vagy bőrbetegséghez (psoriasis) társuló illetve egyes ferőzések után (reaktív arthritis) megjelenő izületi gyulladásokat. A betegségcsoport legismertebb tagja a Bechterew kór (SPA) mely a gerinc izületeinek krónikus gyulladása.
Mindegyik betegsécsoportban nagyon fontos a modern gyógyszeres kezelések (biológiai terápia) alkalmazása, melyet komplex balneoterápiával egészítünk ki.

Gyógykúra csontritkulás kezelésére és megelőzésére (osteoporosis)

Az osteoporosis a csontrendszer szisztémás, progresszív anyagcsere betegsége, melyet a csonttömeg fogyása és a szerkezet meggyengülése miatti, fokozott csonttörési kockázat jellemez. A lakosság kb. 10 %-át érinti de az 50 év felettiek körében ez az arány már 30 %. A betegség következtében kialakuló törések (csípőtáji, csigolya, alkar) komoly kihatással vannak a mozgásfunkcióra és az életminőségre.
Számos betegségnek kísérő tünete is lehet a csontritkulás, például endokrin betegségek, felszívódási zavarok, vese betegségek, cukorbetegség, tartós steroid kezelés.
Napjainkban számos csontépítő hatású gyógyszer van forgalomban, mely a megfelelő calcium és D-vitamin pótlással együtt a terápia alapjait képezik. Nagyon fontos a törések és az esések megelőzése, megfelelő izomerő fenttartásával és gyógyászati segédeszközök használatával.
Špeciálne liečebné baliky