Nyaralás és gyógyulás Hajdúszoboszlón

2020-ban újra jelentkezik a Csodálatos gyógyulások című rovatunk.

Idei első interjúalanyunk Gyöngyösi Károlyné 72 éves budapesti lakos volt, akit mindenki csak „Pipus”-ként ismer.

Mint megtudtuk, Erzsébet a férjével és barátaival 1978. szeptemberében nyaraltak itt először, ennek bizony immár 42 éve. Azóta minden egyes évben visszajárnak, vagyis Hajdúszoboszló az úticéljuk. 
 
„Sokat köszönhetek Hajdúszoboszlónak, a szoboszlói víznek, a levegőnek és az embereknek. Itt egészen más a légkör, mint egy nagyvárosban. Mindenki kedves és udvarias. Kijelenthetem, hogy Magyarország legjobb és legszebb fürdőjéről van szó.”
 
Erzsébet már 12 éves korában gerincproblémákkal küszködött, 25-26 éve gerinccsatorna szűkületet diagnosztizáltak nála, az évek során sérvek is kialakultak. 45. életéve körül az állapota súlyosbodott, az akkori orvosa azt mondta neki: nem kizárt, hogy 50 éves korára tolószékbe fog kerülni. Jelenleg már a 72. életévét is betöltötte és jó állapotban van, amiben a gyógykezeléseknek nagy szerepe van.

A gerincproblémám nem műthető, de szerencsére a kezelések nagyon jók. A kedvencem a masszázs (Anikós masszázs). Már két hét alatt klasszul rendbe tud hozni.

A változás hatalmas, az első hét után már ki tudtam egyenesíteni magam. A járókerettel – amit 6 éve használok és nagy biztonságot ad – sokkal könnyebben mozgok, a térdem is jobb.

A mofettát is szeretem és egyéni tornára is járok. A gerincemre fizioterápiát, ultrahangot, lézert és interferenciát kapok.” 

„Más helyeket is kipróbáltunk már, voltunk például Hévízen, de egyik sem közelíti meg Hajdúszoboszlót. Máshol a víz nem segített ilyen mértékben. Az itt kapott kezeléseket május végén vesszük igénybe, amelyek hatása egészen januárig kitart. Mindig mondom is magamban: már nem sokat kell várni májusig.

Egyébként az elmúlt 20 évben a házassági évfordulónkat is itt ünnepeltük.”

Máté Viki