Debrecen napjainkban Kelet-Magyarország minden szempontból látványosan fejlődő központja. Nemzetközi repülőteréről Európa több nagyvárosába indulnak menetrend szerinti légi járatok, s alig kétórányi autóútra fekszik a fővárostól, Budapesttől.
Magyarország második legnagyobb városa látnivalókban és programokban gazdag település: egyszerre képes megidézni az 1900-as évek elejének pezsgő hangulatát, és a 21. századi, dinamikus nagyvárosi miliőt.  Olyan város, ahova feltétlenül érdemes ellátogatni.                            
A történelmi belvárost néhány óra alatt megismerhetjük, bejárhatjuk, ám elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti nevezetesség és látnivaló jut szinte minden egyes négyzetméterére. Ezek közül kihagyhatatlan program a város főterén álló impozáns Református Nagytemplom, a 1538 óta folyamatosan működő Református Kollégium, a kiemelkedő kulturális és képzőművészeti értékekkel büszkélkedő Déri Múzeum és a MODEM, a több mint 150 éves Csokonai Nemzeti Színház vagy a barokk Szent Anna Székesegyház.
Déri Múzeum
MODEM

A debreceni sétát – vagy ahogy itt emlegetjük: a korzózást – a város szökőkutas, virágos terei és parkjai teszik még emlékezetesebbé. A különböző stílusú épületek, a régi történeteket rejtő utcák és persze a messze földön híres debreceni vásároknak egykor helyet adó Piac utca kellemes atmoszférát teremtenek.

Kossuth tér
Piac utca

Népszerű úti cél a Nagyerdő: a szabadtéri színpad, a stadion, a fürdő és a Békás-tó környéke.

A szórakoztató centrummá alakított víztoronyban a bátrak falmászásra is vállalkozhatnak, a lenyűgöző esti fényjáték mellett pedig a közeli Ködszínház látványossága ígér feledhetetlen élményt. S itt az Állatkert is, ahol a Kárpát-medence őshonos fajtái mellett az összes földrészről láthatók állatok.

Ködszínház
Állatkert

Mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát az ember egy mai európai nagyvárosban? A látnivalókon, modern bevásárlóközpontokon, izgalmas kulturális és sporteseményeken kívül természetesen a felhőtlen szórakozás élménye.  Nos, ennek Debrecen sincs híján! Egymás után nyílnak a hangulatos kávézók és bisztrók, hódít a street food, teraszok és különlegességet ígérő helyek sora várja a látogatókat.

Fórum bevásárlóközpont
Nagyerdei Stadion
Aki Debrecenbe utazik, ebben a városban igazán jól érezheti magát. Megismerkedhet a helyi nevezetességekkel és ízekkel, kikapcsolódhat és feltöltődhet, élmények sorával gazdagodhat. Elmehet a termálfürdőbe, nézegethet templomokat, bolyonghat az ódon hangulatú utcákon, és ha arra van igénye, akkor vásárolhat, szórakozhat, lazíthat vagy akár sportolhat is.
 
Itt szinte mindig történik valami, mindig vannak koncertek, kiállítások, sportesemények és egyéb rendezvények, melyekre érdemes ellátogatni. Debrecen a fiataloknak, a baráti társaságoknak és családoknak, de az idősebb generációknak is kellemes napokat ígér.