Szeretné közelebbről megismerni a Tisza-tó természeti kincseit? Látogasson el a Tisza-tavi Ökocentrumba, melynek legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt. Falai közt olyan élményben lehet részünk, mintha a tó mélyén sétálnánk.
Az akváriumrendszer egy önálló ökoszisztémát rejt, 70 féle hazai halfajt, – többek között pontyokat, csukákat, süllőket, harcsákat –  mutat be. A kiállítás különlegessége az az alagút is, melynek falán torzításmentesen élvezhetjük a cikázó halak látványát, és ahogy a viza, ez az egykoron hazánkban élt halóriás, 1,5 – 2 méteres példányai átúsznak a fejünk felett.
A halakon kívül az akváriumtérben vidrákkal is találkozhatnak az érdeklődők. Ezek a mókás állatok nyári időszakban napi három alkalommal szórakoztatják a vendégeket a Látványetetések alkalmával.
A hazai hüllőket és kétéltűeket bemutató kiállítás egy éjszakai erdőbe visz minket felfedező útra. Mivel ezek az állatok nappal rejtőzködő életmódot folytatnak, ezért a kiállítás egy fordított világítási programmal éri el, hogy láthassuk, amint vadászni indulnak az unkák, ásóbékák, gőték és szalamandrák.
háromdimenziós vetítőterem rendhagyó technikai megoldásainak köszönhetően részeseivé válhatunk a vásznon történő eseményeknek, átélhetjük, milyen egy teljes év tavasztól-télig a Tisza-tavon. A nádasok susogó dzsungelében csónakunkkal felfedezhetjük az érintetlen természet szépségét.
 
Az első emeleten található Makrovilág-Földinfó teremben apró lények világába nyerhetünk betekintést, egyrészt az ott elhelyezett mikroszkópok, másrészt miniakváriumok segítségével. A teremben elhelyezett interaktív érintőképernyős monitoron böngészhetünk, s szöveges és képi információk segítségével környezetünk megóvásával és védelmével, a természetvédelem fontosságával kapcsolatos témákkal, bolygónk környezeti problémáival ismerkedhetünk meg, néha már-már sokkoló, de mindenképpen szemléletformáló módon.
 
Az épület első emeletén egy jópofa, a Tisza-tavat utánzó játszóház is helyet kapott, a tó vize helyett kis, kék labdák közé lehet „csobbanni”.
 
Az Ökocentrum épületében egy látványos járható üvegfelületű térképen sétálva ismerhetjük meg a térséget „madártávlatból”. De felmehetünk a főépület tornyában létesített 30 m magas körpanorámás kilátótoronyba is, ahonnan pazar kilátás nyílik csaknem a teljes Tisza-tóra, a Bükk és a Mátra hegységek vonulataira.
 
A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival – kormoránok, pelikánok, dámszarvasok, fácánok, teknősök, aranysakálok, rókák, juhbemutatók, baglyok, stb.- és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.
A Tisza-tavi Ökocentrum számtalan élménnyel várja egész évben az ide érkező látogatókat.
 
Tisza-tavi Ökocentrum
3388 Poroszló, Kossuth L. u. 41.
36/553-033