Dr. Kálmánczhey Judit: Jelölt a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjra 2024-ben

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. örömmel jelenti be, hogy reumatológus orvosát, dr. Kálmánczhey Juditot jelölték a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjra 2024-ben. Ez a díj az Egészségért Közhasznú Alapítvány által létrehozott elismerés, melyet az orvosi szakmában kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak ítélnek oda.
A Szent Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben alapította a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvánnyal közösen. Ezzel kívántak tisztelegni Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos és kutató emléke előtt, aki munkájával mély nyomot hagyott az orvostudományban. A díj célja, hogy minden évben elismerje azokat az orvosokat, akik nem csupán szakmai tudásukkal, de emberi hozzáállásukkal is kiemelkednek a pályatársak közül.
 
Dr. Kálmánczhey Judit rászolgált a jelölése. Munkája során példamutató elhivatottsággal és tudományos precizitással segíti betegeit. A reumatológia terén végzett munkája mellett emberközpontú hozzáállása is kiemelkedő. Páciensei számára nem csupán orvosként, hanem támaszként és tanácsadóként is jelen van. Az őszinte gondoskodás és figyelem, amit a betegei felé tanúsít, méltóvá teszi arra, hogy a Szent Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltje legyen.
 
A jelölési időszakban bárki jelölheti azokat az orvosokat, akiknek munkáját kiemelkedőnek tartják. A jelölés mellé egy rövid indoklást vagy személyes történetet is lehet mellékelni, ami megmagyarázza, miért érdemli meg az adott orvos az elismerést.
 
A szavazási időszak 2024. február 19-én kezdődött, és március 19-ig tart. Ebben az időszakban a közönség leadhatja voksát a jelölt orvosokra. Az eredményhirdetésre 2024. április 18-án kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia Díjátadó Gáláján Budapesten.
 
A Szent Györgyi Albert Orvosi Díj mellett további elismerések is várják az orvosokat. A közönség által választott 7 közönségdíj mellett két különdíj is átadásra kerül. Az elismerések értéke egyenként 500.000 Ft. A Goodwill Pharma Különdíj olyan fiatal orvosnak jár, aki nem csupán hazánkban, de külföldön is példaként szolgál, vagy olyan tudást honosít meg itthon, amely növeli a hazai orvostársadalom lehetőségeit. A másik különdíj az Életműdíj, amelyet az a szakember kap, aki hosszú távon kimagaslóan teljesít a páciensei iránti elkötelezettségével és tudományos munkájával.
 
Dr. Kálmánczhey Judit jelölése a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjra méltó elismerése annak az áldozatos munkának, amit a reumatológia területén végzett. Bízunk benne, hogy a betegek is felismerik ezt az elhivatottságot  és méltóképpen honorálják szavazataikkal.