Baba - Mama programok

A babák teljes kényelmét szolgálja  az Aqua-Palace Élményfürdőben

  • a baba-mama medence,
  • a pelenkázó-, szoptató- és pihenő helyiség,
  • a bébi úsztató medence
  • és a bébi csúszdák.

A babáknak ajánljuk a babaúszást és a babamasszázst.

A foglalkozásokról érdeklődni lehet az Aqua-Palace recepcióján

Tel: +36-52-558-558 / 302 mellék

Baba-Mama programváltozások

2024. május 1-jén (szerdán), május 18-án (szombaton) és május 20-án (hétfőn) a babaúszás és babamasszázs foglalkozásaink az ünnepek miatt elmaradnak.

Baba - Mama programok az Aqua-Palace Élményfürdőben

IdőpontHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombat
10:30 - 11:00babaúszás
(haladó)
babaúszás
(haladó)
babaúszás
(haladó)
11:00 - 11:30babaúszás
(kezdő)
babaúszás
(kezdő)
babaúszás
(kezdő)
11:45 - 12:15babamasszázsbabamasszázsbabamasszázs

Árlista

Baba-mama programokpercHUF
Baba-úszás302.500,-
Baba-úszás bérlet/3 alkalom307.200,-
Baba-úszás bérlet/5 alkalom3012.000,-
Baba masszázs301.300,-
Baba masszázs bérlet/ 3 alkalom303.500,-
Baba masszázs bérlet/ 5 alkalom305.800,-

Tudnivalók a babaúszásról

A baba és a víz:

 Az úszómozgás, mint mozgásforma, és annak szerkezeti egyszerűsége, hasonlít a kisded kúszó – mászó mozgásához. Kilenc hónap vízben töltött idő után, nem meglepő hogy milyen nyugodtan lebeg a fürdő kádjában, élvezi, sőt nyugtatja a víz. Ezért már csecsemőkorban, elkezdhető a vízhez szoktatás. Ezek az alkalmak a babák számára mind fizikailag, mind a szülőkkel való kapcsolatépítés szempontjából fontosak. Ekkor még ösztönszerű mozgásról beszélünk. 3 hónapos kortól és 6 kg súlytól ajánlott a babaúszás elkezdése.

 Búvárreflex:

 A csecsemő veleszületett, reflexe gondoskodik arról, hogy a csöpp 6 – 7 hónapos koráig, ha víz alá merül- akár csak az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor vissza- tartja a lélegzetét, és nem nyel vizet. Ezt hívjuk búvárreflexnek.

Szükséges eszközök, előkészületek:

 A medencébe speciális pelenka, az úszó pelenka ajánlott. Eldobható, egyszer használatos, vagy mosható változatú pelenka is megfelelő.

 1órával a foglalkozás előtt nem ajánlott a babát étkeztetni, a foglalkozás végén viszont éhes, és ami még fontosabb, szomjas lesz, ezért közvetlenül az óra után, folyadék pótlására van szüksége.

A babúszás hatása a picire:

 A víz hőmérséklete  30- 32 fok A legideálisabb a heti két foglalkozás. A vízi foglakozások során nemcsak a merülési készségük nő, egyre többet, egyre hosszabban vannak a víz alatt, az „edzettségük” is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. A babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítják el. Tanulási képességük, nemcsak mozgás, de értelmi fejlettségük is, és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

 Mikor nem ajánlott a babát úszásra hozni?

 –  Lázas,

–  Hasmenése van,

–  Náthás (orrdugulásnál),

–  Olyan bőrkiütésnél, melynél nem megállapított, hogy fertőző-e, vagy sem,

–  Kötőhártya gyulladás fertőzése esetén,

–  Erős fülfájásnál

–  Más, orvos által indokolt esetben.

Tudnivalók a babamasszázsról

Vimala McClure élményeinek és saját gyermekeinek masszírozása által szerzett tapasztalatok hatására alkotta meg babamasszázs módszerét: az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia és a jóga elemeinek ötvözetét.

 A babamasszázs pozitív hatásai:

·         Stimulálja a bőrt, a légző keringési rendszert, segíti az emésztést, az érzék-szervek és az izomrendszer fejlődését, ugyanakkor jelentős szerepe van a stressz-oldásában is.

·         A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozot-tabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.

·         Elősegíti a kötődés folyamatát. A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs biztonságot ad és bensőséges légkört teremt a családban.

·         Mindkettőjük örömére önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt, és a szülő a masszírozással saját maga enyhítheti a kicsi hasfájását, fogzási fájdalmát, megnyugtat-hatja Őt.

Babamasszázs elsajátítása:

A foglalkozásokra elsősorban (legalább a második trimeszterben lévő) várandós anyukákat, illetve 0-1 év közötti csecsemőket és szüleiket/gondozóikat várjuk szeretettel. A szülőknek/gondozóknak egyénileg három, míg csoportos keretek között öt alkalom áll rendelkezésükre, hogy elsajátítsák a babamasszázst. A foglalkozások során a szülők/gondozók saját babájukat masszírozzák a talajra helyezett szivacson ülve, ezért érdemes kényelmes ruhában érkezni a foglalkozásokra.

Amit még érdemes magunkkal hozni:

–     törölközőt, amit a baba alá terítenek, és

–     baba olajat a masszírozáshoz (akár növényi, akár ásványi olajat)

Amennyiben a szülőknek/ gondozóknak valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőségük saját gyermeküket masszírozni vagy várandós anyukáról van szó, lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy játék babán sajátítsák el a masszázsfogásokat.

BabaMama