A Hungarospa Zrt. támogatta a Fogyatékkal Élők Országos Diákolimpiáját

2024. március 2-án került sor az Árpád Uszodában a fogyatékkal élő gyermekek Országos Úszó Diákolimpiájára.

2024. március 2-án került sor az Árpád Uszodában a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége), a Debreceni Aquasport Egyesület, valamint Debrecen Búvár Sportjáért Alapítvány rendezésében a fogyatékkal élő gyermekek Országos Úszó Diákolimpiájára. A verseny fővédnöke Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt vezérigazgatója volt.

Vezérigazgató asszony megnyitó beszédében köszönetet mondott az önkénteseknek, valamint  a fő szervező Moravecz Jánosnak és jelezte, hogy a jövőben is szívesen látjuk ezt a kiváló versenyt városunkban. A díjátadó ünnepségen a Hungarospa Zrt.  ajándékcsomaggal kedveskedett a versenyzőknek.

A verseny 22 éve kerül megrendezésre, ma már a legnagyobb fogyatékkal élők részére szervezett úszóversennyé vált az országban. Az ország valamennyi régiójából, több mint 75 csapat, intézmény és több mint 250 versenyző részvételével küzdenek meg a gyermekek az Országos Diákolimpiai Bajnoki-, és az idén először az Országos Bajnoki címért. A diákok 7 korcsoportban 5 versenyszámban, többféle kategóriában versenyeztek.

A verseny egyik fénypontja volt az érzékenyítő céllal megtartott 4 x 50 méteres váltó, amelyben városunk négy iskolája is részt vett: a Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Altakanos Iskolának, a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának, a Hőgyes Endre Gimnáziumnak és a BSZC Közgazdasági Technikum.

Köszönet illeti Hajdúszoboszló iskoláit, amiért mellé álltak ennek a nemes kezdeményezésnek, ahol egyszerre voltak a vízben fogyatékkal élő és egészséges fiúk és lányok, hogy szabadon választott úszásnemben együtt ússzák le az 50 méteres távot.

KZS